ForsideSkoler og InstitutionerHjertestarterNyheds arkivForeningerRyhandisKalenderBilledgalleri» Lokaler- Handbjerg Beboerhus- Ryde SognegÃ¥rd- StendislejrenKirker Handbjerg MarinaRyde/Stendis BeboerforeningRydes blog til "Kunsten i bevægelse"
Velkommen til hjemmesiden for Ryde/Handbjerg/Stendis
Du kan på denne hjemmeside finde oplysninger og nye tiltag i vores lokale samfund.
Et aktivt samfund med velfungerende skole, gode børne- og ungdoms institutioner, rigt foreningsliv, nyopførte ældreboliger, byggegrunde med god beliggenhed. Kirke både i Ryde og Handbjerg.
Et samfund i udvikling med gode naturoplevelser ved både skov og strand, Tæt på naturen men alligevelnær arbejdspladser og fine indkøbsmuligheder.
Kort sagt: Et godt sted at bo - hele livet.


Nyheder

Pink Panter

Kom til Pink Panter på fredag kl. 20-24.
Pink_Panter.... - 23/06-2016 kl 09:22 - af: Ryde/Stendis beboerforening
Invitation til fernisering for Rydes nye kunstværk

Det er med stor stolthed og glæde, at vi nu kan invitere til fernisering for vores nye kunstværk i Ryde Fredag den 24. Juni kl. 16.00 i skolegården på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde. Det kunstværk der først blev kendt som "Mega-instrumentet", og siden fik arbejdstitlen Fremmedlegeme, er nu endelig klar til at blive præsenteret for offentligheden.

Arrangementet starter med et par taler og den officielle åbning af værket kl. 16.00, hvorefter der vil være rig mulighed for, at opleve kunstværket på nærmeste hånd, sideløbende med ekstra god fredagscaféhygge. Der vil være en regel for, hvor mange der må være inde i kunstværket af gangen, så sæt lidt tid af til hyggen, mens du venter på at komme ind og opleve kunstværket indefra.

Kunstnerne bag værket Jørgen Carlo Larsen og Christian Skjødt vil begge deltage i ferniseringen. Hvem der ellers kommer og hjælper os med, at præsentere værket for første gang, vil blive meldt ud senere gennem skolen. Hold øje med vores hjemmeside eller nyhedsbrev for seneste nyt om ferniseringen.

Fra Ryde til NASA

Vores nye kunstværk er med sikkerhed ikke et helt almindeligt kunstværk, det har de fleste efterhånden har forstået, men at værket skulle være så særligt, at NASA (Ja, dem med rumfart) gerne vil dele projektet over hele verden, den havde vi ikke set komme. Kunstneren Christian Skjødt er blevet bedt om, at fortælle mere om kunstværket til NASA, så de kan formidle det videre i deres magasin "Inspire". Så hvis alt går efter planen, vil hele verdens undervisere og elever kunne læse om vores nye kunstværk i lille Ryde i et magasin fra NASA. Wow.

De mange spørgsmål

Vi får allerede flere spørgsmål om vores nye kunstværk, og det er ikke alle spørgsmål vi allerede kan svare på. Ét af spørgsmålene går på, hvordan folk får adgang til kunstværket, da døren ind til selve kuben vil være låst af til hverdag. Hvordan det skal kunne lade sig gøre, og svar på flere spørgsmål, vil blive besvaret til ferniseringen af kunstværket.

Har du spørgsmål vedrørende værket eller projektet, så skriv gerne til skolen.

Læs mere om kunstværket og se billeder fra processen på hjemmesiden: http://fremmedlegeme.mrsnet.dk

Vi glæder os meget til at præsentere det nye kunstværk for jer!

Venlig Hilsen
Støtteforeningen og Margrethe Reedtz Skolen m.fl.
20/06-2016 kl 09:22 - af: Margrethe Reedtz Skolen
Geopark VestjyllandVi har været inde, at lave en samarbejdsaftale med Geopark Vestjylland, vi forventer et meget givtigt samarbejde her. Alle borgerforeninger i Holstebro, Struer og Lemvig kommune er inviteret med i dette.

Se vedhæftet samarbejdserklæring med Geopark Vestjylland

Ryde-Stendis... - 08/06-2016 kl 10:30 - af: Ryde/Stendis beboerforening
Landsbykamp

Hvilken by ud af 8 sogne i det østlige Holstebro kan stille med det mest slagkraftige hold og vinde Landsbykampen på Sevel
Stadion lørdag d. 25/6-2016. Fra kl 13.30 og indtil alt modstand er nedkæmpet.
Der skal
konkurreres i tre forskellige discipliner, så vi både får set styrkeforholdet i
behændighed, styrke og fart.
Crossfit, Tovtrækning og Sæbekasseløb
 

Er der 5 friske fyre/damer der tør stille op, måske kommer de andre sogne ved vor sommerfest.

Landsbykamp_... - 03/06-2016 kl 18:46 - af: Ryde/Stendis beboerforening
Foredrag: Teenager anno 2016 + Amerikansk lotteri

KOM TIL FOREDRAG OG AMERIKANSK LOTTERI MED 7. KLASSERNE FRA MARGRETHE REEDTZ SKOLEN TORSDAG DEN 2. JUNI KL. 19.00.

Foredrag: Teenager anno 2016

"Hvordan er livet som teenager anno 2016?", er overskriften på det foredrag 7. klasseselever fra Margrethe Reedtz Skolen i Ryde og Herningsholmskolen i Herning har udviklet sammen med skuespiller Sofie Ancher Vea fra Team Teatret i Herning.
 
Hvad tænker de? Hvad laver de? Hvad drømmer de om? Spørgsmålene er mange når de voksne ser på tidens teenagere, og prøver at forstå hvad de tænker og gør. Foredraget “Teenager anno 2016” giver svar på nogle af de spørgsmål. Det er eleverne selv, der har sat dagsordenen for hvad der skulle tales om. Eleverne har i løbet af den sidste måned både skrevet små opgaver og været til workshop på Team Teatret i Herning, hvor skuespiller Sofie Ancher Vea gennem opgaver og øvelser, har fået eleverne til at fortælle deres egne historier, de historier der nu er blevet til et foredrag. Foredraget er et såkaldt Teaterforedrag, hvor der udover at blive fortalt, også vil være forskellige teaterelementer blandet ind, så foredraget bliver mere levende og seværdigt.
 
Foredraget holdes af en lille gruppe elever fra de 2 deltagene klasser, og er både skrevet og fortalt af eleverne selv.

Efter foredraget vil der være kaffe og kage inkluderet i entréprisen!

Amerikansk Lotteri

FRA BANKO TIL AMERIKANSK LOTTERI

Hvad der skulle have været banko, er af flere årsager blevet lavet om til amerikansk lotteri. Det beklager vi selvfølgelig for alle jer, der havde glædet jer til bankospillet, men vi er sikre på, at amerikansk lotteri vil blive en bedre måde at spille om gaver, efter man har hørt et spændende foredrag om teenagere.

Under kaffen vil der være mulighed for, at købe lodder af eleverne fra 7. klasse, som derefter vil trække vinderne til de mange præmier. Der vil både være små og større gaver.

Har du en præmie du gerne vil sponsorere til i puljen, tager vi stadig imod.

Sted og pris

Arrangementet foregår i Fællessalen på Margrethe Reedtz Skolen, Skolevænget 14, 7830 Vinderup

Arrangementet koster 40 kr. for entré, kaffe, the, saft og kage
28/05-2016 kl 08:01 - af: Margrethe Reedtz Skolen

Nyhedsmail
Modtag nyhedsmail.
Navn:
Mail:
Kalender

 Torsdag den 04. august
19:30 - Rengøring af mish.
- Indre mission

Torsdag den 11. august
19:00 - Aftentur for hele familien v.fam. Fihl. Medbring selv kaffe og brød
- Indre mission

Fredag den 26. august
? - Sommerfest 2016 alle foreninger
- Ryde/Stendis beboerforening

Lørdag den 27. august
18-23 - Der bliver tændt op i Bålhytten i forbindelse med sommerfesten. Med indstilling til hygge og socialt samvær især for de unge. Der er snobrød, skumfiduser, kiks til barnlige sjæle mm
- Ryde/Stendis beboerforening

Lørdag den 27. august
? - Sommerfest 2016, alle foreninger
- Ryde/Stendis beboerforening

Søndag den 28. august
? - Sommerfest 2016 alle foreninger
- Ryde/Stendis beboerforening

Torsdag den 01. september
19:30 - Bibeltime hos Lisbeth og Charles Fihl.
- Indre mission

Tirsdag den 06. september
13 - kør-selv-tur til Holstebro Museum
- Ryde/Stendis seniorklub

Tirsdag den 06. september
19-22 - Østudvalgsmøde. Arbejder fælles bustur ud at høre krondyrene brøle & ud at se motorvejsbyggeriet. Julearrangement fx 3. juledag - gåtur ved mosestien / ådals stien, krofatter fra Sevel vil servere æbleskiver og gløgg. Koordinering af fonds ansøgninger og hvor.
- Ryde/Stendis beboerforening

Tirsdag den 13. september
14 - klubstart
- Ryde/Stendis seniorklub


Hele kalenderen
Log ind